fbpx

Atenția și Intenția

Încep cu un exemplu prin care am trecut când eram student. Mă duceam la examen și tot drumul mă gândeam și mă rugăm să nu-mi pice ACEA întrebare. Ajung la examen, trag biletul cu întrebările, și ghici ce, îmi pică fix ACEA întrebare pe care nu o doream. Ghinion ziceam eu. Azi știu că de fapt am avut un real succes, care bineînțeles că nu mi-a convenit, doar că pe atunci nu știam ce și cum să cer.

Astăzi, după ani de experiență îți pot spune că nu există o singură rețetă, ci gândirea pozitivă este alcătuită dintr-o mulțime de elemente, la fel ca și gândirea normală. Un element comun este că amândouă se bazează pe aceleași principii, al Atenției și Intenției. 

Atenția acționează precum un magnet care atrage energia, iar Intenția o transformă, o materializează.

De aceea, este important să-ți îndrepți Atenția către ceea ce dorești astfel încât prin Intenție s-o realizezi. Mai precis, atenția mea era asupra acelei întrebări, iar Intenția, până la urmă, era frica de a primi o notă slabă. Așa viața a înțeles mesajul meu și am obținut ceea ce îmi doream. Întrebarea și nota slabă. Succes!

În momentul în care am conștientizat ce se întâmplă și am învățat ce atitudine să am, în clipa aceea am schimbat abordarea și atitudinea. Am îndreptat Atenția către întrebările a căror răspunsuri le știu cu Intenția de a obține notă maximă. 

Din nou SUCCES!