fbpx

Balanţa = echilibru. Fii echilibrat!

Luand in considerare cele expuse pana acum s-ar putea sa tragi concluzia ca a gandi normal este un lucru rau. Nicidecum!

Totul este sa mentii un echilibru in gandire si sa fii pe cat se poate de constient asupra procesului astfel incat decizia sa fie a ta si nu a automatismelor repetitive. Pana la urma si gandirea normala este de ajutor.

Cel mai mare pericol este sa treci dintr-o extrema in alta. Ce vreau sa spun prin asta? Cu toti stim ca daca pui mana pe flacara te vei arde. Este normal si firesc.

A gandi pozitiv nu inseamna a spune ca nu ti se va intampla nimic daca tii mana deasupra flacarii. Este o maxima prostie si cu siguranta lumea iti va spune ca esti un idiot daca o faci. Astfel de momente avem destule in viata de zi cu zi. Stai in fata focului si gandirea normala te ajuta sa iei decizia sa nu intri in el pentru ca te vei arde. Dar situatia se schimba radical in momentul in care te aflii in mijlocul flacarilor. Atunci este momentul cand ai nevoie de gandirea pozitiva ceea ce din pacate nu prea se intampla. Taman cand trebuie sa gandesti pozitiv atunci intri in panica si contiunui cu gandirea normala producandu-ti si mai multa durere si lucrurile nu se opresc aici.

 

De aceea spun mereu BALANTA = ECHILIBRU.
FII ECHILIBAT SI MODERAT!