fbpx

Ești ceea ce gândești – Importanța gândirii

Uităm sau poate nu acceptăm că suntem ceea ce gândim, adică viața  noastră și calitatea ei sunt legate de modul în care gândim, vorbim și acționăm.

Drept pentru care te invit să-ți petreci o zi în care să numeri de câte ori folosești expresii negative. Sunt convins că deja după jumătate de zi vei fi uimit de rezultat. Da, așa e! O cantitate enormă de cuvinte și expresii negative!

Acesta este unul dintre motivele pentru care în timpul zilei vedem și suntem atenți doar asupra momentelor și evenimentelor neplăcute. Da! Este adevărat că avem și momente de bucurie, indiscutabil, dar gândește-te la cât timp îți petreci bucurându-te și împărtășind această bucurie și la cât timp îți petreci povestind despre un eveniment neplăcut, nemaivorbind de câtă emoție implici în această retrăire. Ca să mai adaug “sare pe rană” trebuie să-ți spun că o mare influență asupra modului în care gândim o are societatea din care facem parte. Modul în care vorbesc și se comportă oamenii din jurul nostru, informația transmisă prin televiziune, radio, presă, internet ș.a.m.d. sunt un factor puternic prin care este influențată gândirea noastră și implicit calitatea vieții noastre.

Cu toate aceste argumente prezentate, ne confruntăm cu ideea că acest mod de a raționa este normal, ceea ce înseamnă că orice deviere de la el este considerată anormală. Iată motivul pentru care gândirea pozitivă este privită cu atât scepticism, neîncredere și uneori luată în derâdere.

Acesta nu este motivul pentru care trebuie să te sperii ci bucură-te că în prima fază ai devenit mai conștient de toate acestea decât erai până acum.

Conștientizarea este un pas foarte important, primul și probabil cel mai important.

Așa că dacă vrei să începi să obții rezultate prin gândirea pozitivă pregătește-te mai întâi să fii privit altfel de cei apropiați, să te judece, să încerce să te readucă cu picioarele pe pământ, să te convingă că viață nu e așa cum crezi tu, ci cum spun ei.

Ca și exercițiu mental și spiritual îți recomand să te străduiești să fii conștient de orice cuvânt sau expresie negativă ai putea să folosești. Iar dacă ai folosit-o, nu te impacienta, ci spune-ți: în acest context aleg să folosesc un cuvânt pozitiv și reformulează ceea ce ai dorit să spui. Acest exercițiu, te va mobiliza să selectezi pozitivitatea în viața ta și să folosești doar cuvintele care te susțin.