fbpx

Gândirea naturală. Fii visător!

FII VISĂTOR!

Una dintre provocările cu care ne-am confruntat încă din copilărie și care este valabilă și astăzi este “visarea”.

               “Dacă poți visa, atunci poți realiza acel vis” – Walt Disney

De fapt în copilărie ni se spunea că avem o imaginație bogată (lucru valabil pentru orice copil), iar ceea ce a făcut educația din noi este că ne-a adus cu “picioarele pe pământ” astfel încât ne bazăm în totalitate pe logică și rațiune. Pornind de la aceste două aspecte ale gândirii și punând mare accent pe ele, am crescut, ne-am maturizat și am ajuns la concluzia că viața este nedreaptă, grea, chinuită, nefericită, stresantă, plină de insuccese…

Realitatea este că ne-am îndepărtat, odată cu trecerea anilor, de gândirea naturală și ne-am îndreptat pas cu pas sprea gândirea normală, logică, acestea devenind etalonul în luarea deciziilor importante în viață. Oamenii încearcă mereu să demonstreze că 1+1=2; dar descoperă că, de cele mai multe ori, nu este așa și nu reușesc să înțeleagă de ce.

Răspunsul este simplu: viață nu are logică! 

Totuși, 95% dintre oameni insistă pe gândirea logică, normală, iar acest fapt îi ține pe loc, nepermițându-le să evolueze și să materializeze dorințele și planurile pe care le au. Mergând mai departe, oamenii încep ușor, ușor, să renunțe la scopurile lor, ca la final să renunțe la orice idee sau vis, ajungând să trăiască o viață cu scopul de a supraviețui zi de zi.

Soluția există totuși și ea se numește GÂNDIRE NATURALĂ. 

Premisa pentru o astfel de gândire este să uităm tot ceea ce am învățat și să ne întoarcem la modul de gândire din copilărie, la visare. De fapt, mai concret, trebuie să ne întoarcem la folosirea frecvența a imaginației. A imaginației și a visurilor, nu a fanteziilor. Visurile sunt elemente care devin realitate, în timp ce visurile nerealizate devin fantezii care, adesea, sunt folosite cu scopul de a fugi de realitatea cruntă. Aceasta este marea diferență!

Părinții noștri și societatea în care trăim nu recunosc faptul că visarea și imaginația sunt motoarele omenirii și ale dezvoltării.

Libertatea interioară este cea mai de preț, aici totul este posibil!