fbpx

Moduri de gândire. Ai succes?

Dar hai să ne detașăm de cele două tipuri de gândire, pozitivă sau negativă (menționate în articolele mele precedente) și să privim situația obiectiv. În realitate toți suntem oameni de succes, fie că gândim pozitiv sau negativ. Și unii și alții sunt de fapt oameni de succes în sensul că fiecare obține până la urmă ceea ce își dorește.

Un exemplu, pe care îl întâlnesc frecvent este raportat la locul de parcare, mai concret la găsirea acestuia. Să presupunem că două persoane pleacă din același loc, cu aceași destinație. Dacă ești o persoană “normală” vei pleca din timp astfel încât să ajungi la destinație și să ai timp să cauți un loc de parcare. Dacă ești un optimist și gândești pozitiv vei pleca mai târziu știind că vei parcă mașina.

Rezultatul final este că primul își va petrece timpul căutând locul de parcare, iar optimistul va parca mașină. Primul, de altfel, s-ar putea să aibă parte și de un bonus în sensul că va căuta locul de parcare mai mult timp decât planificase, dar în loc să se bucure el se supără. Cu toate acestea primul, cel care gândește normal, consideră că nu a avut succes, neînțelegând că lucrurile s-au desfășurat în conformitate cu modul în care gândește și acționează.

Tu ce alegi?